Bureau Buitenland

Seksueel geweld in het Midden-Oosten; Reportage Italië; Dictator v/h Jaar 2015

Bureau Buitenland

Seksueel geweld in het Midden-Oosten; Reportage Italië; Dictator v/h Jaar 2015

Seksueel geweld in het Midden-Oosten; Reportage Italië; Dictator v/h Jaar 2015.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een cultuur van seksueel geweld

vanaf 00:00:47

Naar aanleiding van de massale aanranding in Keulen is er discussie over welke factor cultuur daarbij speelt. Wat voor rol spelen cultuurverschillen bij migranten die vanuit Noord-Afrika of het Midden-Oosten naar Europa komen? En in welke mate vindt die cultuur haar voedingsbodem in religie? Te gast is socioloog Niels Spierings, verbonden aan de Radboud Universiteit en gespecialiseerd in genderrelaties in Europa en het Midden-Oosten.

De Dictator van het Jaar 2015, deel 5

vanaf 00:11:55

Bureau Buitenland presenteert vanavond de vijfde kandidaat voor de prestigieuze Dictatorverkiezingen 2015. We zijn dit keer niet op zoek naar de oude rotten in het vak, maar naar aanstormend talent; leiders die nog geen dictator zijn maar die het martelen en censureren al aardig onder de knie krijgen. Kanshebber nummer vijf voor onze verkiezingen wordt gepresenteerd door Lily Sprangers, voormalig directeur van het Turkije Instituut.

Italiaanse homostellen tussen wet en praktijk

vanaf 00:15:37

Italië kent als één van de weinige landen van de EU geen wet die samenlevingscontracten voor homoparen regelt. Eind van deze maand komt daar mogelijk verandering in: dan buigt het Italiaanse parlement zich over een nieuw omstreden wetsvoorstel, die homoparen dezelfde rechten moet geven als heteroparen. Ook de erkenning van het gezamenlijke ouderschap staat op het spel. Een reportage van Angelo van Schaijk.