Bureau Buitenland

Verkiezingen Centraal Afrikaanse Republiek; Olieprijzen

Bureau Buitenland

Verkiezingen Centraal Afrikaanse Republiek; Olieprijzen

Verkiezingen Centraal Afrikaanse Republiek; Olieprijzen

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Syrische stad Aleppo omsingeld

vanaf 00:00:47

De Noord-Syrische stad Aleppo is omsingeld door het leger van Assad. Dat meldt de Syrische staatstelevisie vanavond. De aanvoerlijnen naar de dichtbijgelegen Turkse grens zouden met de inname van twee strategische dorpen volledig zijn afgesloten. Een nieuwe humanitaire ramp dreigt voor de burgers in deze grote rebellenstad. Een gesprek met journalist en kenner van het gebied Hans-Jaap Melissen.

Verkiezingen in de CAR

vanaf 00:06:03

Het komt niet vaak voor dat verkiezingen worden overgedaan vanwege onregelmatigheden. In de Centraal Afrikaanse Republiek is dat toch het geval. Deze maand moeten de kiezers opnieuw naar de stembus om een parlement te kiezen nadat het Constitutioneel Hof de vorige verkiezingen van december ongeldig heeft verklaard. Thijs Berman adviseert de Kiescommissie in de Centraal Afrikaanse Republiek en hij is even bij ons te gast voor hij morgen naar de hoofdstad Bangui vliegt.

Sounds of Shanghai

vanaf 00:15:32

De eerste aflevering van 'Sounds of Shanghai' uit China. Een reeks audiokaarten gemaakt door onze correspondent Eefje Rammeloo. Vanavond in de uitzending: dansen.

De schokgolven van de lage olieprijs

vanaf 00:18:15

Aan de pomp is het voor ons nu goedkoop tanken. Maar in olieproducerende landen als Azerbeidzjan, Nigeria of Irak hebben de dalende inkomsten grote gevolgen, vooral voor jongeren. Het leidt zelfs al tot straatprotesten. En volgens Hans Timmer, econoom bij de Wereldbank, is dit nog maar het begin. Lage olieprijzen worden normaal. Een gesprek over de wereldwijde economische effecten.