Bureau Buitenland

Vluchtelingentoneel Athene; Amerika strijd tegen zwart geld

Bureau Buitenland

Vluchtelingentoneel Athene; Amerika strijd tegen zwart geld

Vluchtelingentoneel Athene

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Internationaal Strafhof laat Ruto vrij

vanaf 00:00:53

Ze stonden terecht wegens misdaden tegen de menselijkheid. Ze zouden een rol hebben gespeeld tijdens het geweld dat oplaaide na de presidentsverkiezingen in 2007 in Kenia. Meer dan duizend mensen kwamen daarbij om het leven.Maar het Internationaal Strafhof in Den Haag krijgt de zaak niet rond. En dus gaan na president Kenyatta, nu ook vicepresident William Ruto en omroepbaas Joshua Sang vrijuit. Correspondent Ilona Eveleens heeft reacties gepeild in Nairobi.

In memoriam Wim Brands

vanaf 00:05:23

Op 4 april is radio- en televisiemaker Wim Brands op 57-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De VPRO is droef en verslagen. Hiermee heeft de omroep een van zijn bekende en gewaardeerde makers verloren. Bij Bureau Buitenland staan we stil bij het overlijden van deze insprirerende collega.

Amerikanen voorop in strijd zwart geld

vanaf 00:08:18

De impact van de Panama Papers wordt steeds groter. Het internationale journalistencollectief belooft dat er nog meer onthullingen gaan komen van wat nu al het grootste lek allertijden wordt genoemd. Opmerkelijk is dat er tot nu toe bijna geen Amerikanen genoemd worden. Hoe kan dat?In de studio in Den Haag zit financieel-journalist Roel Janssen.

Vluchtelingentoneel in Athene

vanaf 00:17:17

Terwijl vanaf de Griekse eilanden de eerste vluchtelingen worden gedeporteerd naar Turkije, zijn een groep migranten en vluchtelingen in Athene druk bezig met de generale repetities voor een bijzonder toneelstuk, waarbij ze samen met jonge acteurs spelen in het stuk “Lost in Translation”. Vanuit de Griekse hoofdstad spreken we met theatermaker, schrijver en regisseur van het stuk Vincent van Meenen.