Nooit Meer Slapen

met o.a. Bent van Looy, Louis Theroux en Mounir Samuel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Bent van Looy, Louis Theroux en Mounir Samuel

Bent Van Looy is vooral bekend als frontman van de Vlaamse indierockgroep Das Pop. Maar hij doet meer; hij schildert, ontwerpt kleding en drumt bij Soulwax. Zijn eerste soloplaat 'Round The Bend' (2013) schreef hij in zijn voormalige woonplaats Parijs en wordt gekenmerkt door Bowie-achtige pianopop. Inmiddels woont hij weer in Antwerpen en verschijnt de opvolger 'Pyjama Days'. Het album verhaalt over iemand die na vele omzwervingen thuis is gekomen om te vertellen wat er in de wereld te vinden is. Pieter van der Wielen spreekt met Bent Van Looy. Verder aandacht voor de nieuwe documentaire van Louis Theroux: 'My Scientology Movie'. En we spreken auteur Mounir Samuel over de Dag van de Empathie, een dag waarop geprobeerd wordt een dialoog over de Nederlandse maatschappij en de verschillen tussen mensen van verschillende achtergronden aan te gaan.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dagen waarop je thuis blijft: Bent Van Looy over Pyjama Days

vanaf 00:02:37

Bent Van Looy is vooral bekend als frontman van de Vlaamse indierockgroep Das Pop. Maar hij doet meer; hij schildert, ontwerpt kleding en drumt bij Soulwax. Zijn eerste soloplaat Round The Bend (2013) schreef hij in zijn voormalige woonplaats Parijs en wordt gekenmerkt door Bowie-achtige pianopop. Inmiddels woont hij weer in Antwerpen en verschijnt de opvolger Pyjama Days. Het album verhaalt over iemand die na vele omzwervingen thuis is gekomen om te vertellen wat er in de wereld te vinden is. Pieter van der Wielen spreekt met Bent Van Looy.

Louis Theroux over My Scientology Movie

vanaf 01:11:31

Louis Theroux was altijd al gefascineerd door Scientology. Volgens hem is de kerk het perfecte voorbeeld van datgene wat hij in zijn documentaires probeert uit te lichten: mensen die het goed bedoelen, maar keuzes maken die voor de buitenwereld bizar lijken. Ondanks dat de toegang tot de Scientology kerk hem ontzegd werd, is er nu 'My Scientology Movie'. Verslaggever Emmie Kollau sprak met Louis Theroux over het tot stand komen van de film.

Open Kaart: Mounir Samuel

vanaf 01:26:16

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht schoof auteur Mounir Samuel aan om te vertellen over de 'Dag van de Empathie', een dag waarop geprobeerd wordt een dialoog over de Nederlandse maatschappij en de verschillen tussen mensen van verschillende achtergronden aan te gaan.