Nooit Meer Slapen

Met o.a. Laura Jansen en Karin Amatmoekrim

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Laura Jansen en Karin Amatmoekrim

De Amerikaans-Nederlandse zangeres Laura Jansen debuteerde in 2009 met het platina album Bells en bestormde de hitlijsten met nummers als Wicked World en Use Somebody. In 2016 legde zij echter de microfoon naast zich neer om het vliegtuig richting Lesbos te pakken. Hier zette zij met anderen de organisatie Movement on the ground op, om vluchtelingen op het Griekse eiland te helpen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het jaar van Laura Jansen

vanaf 00:00:25

De Amerikaans-Nederlandse zangeres Laura Jansen debuteerde in 2009 met het platina album 'Bells' en bestormde de hitlijsten met nummers als 'Wicked World' en haar cover van Kings of Leon's 'Use Somebody'. In 2013 verscheen haar album 'Elba' en haar optredens brachten haar van Landgraaf tot Shanghai. Ook toerde ze met DJ Armin van Buuren. In 2016 legde zij echter de microfoon naast zich neer om het vliegtuig richting Lesbos te pakken. Hier zette zij met anderen de organisatie Movement on the ground op, om vluchtelingen op het Griekse eiland te helpen. Heel even is ze terug in Nederland, om met ons over 2016 te praten. Maar lang blijft ze niet, want in Griekenland hebben ze Laura harder nodig. Pieter van der Wielen spreekt met Laura Jansen. Bekijk hier het jaar van Laura Jansen (illustratie: Tzenko Stoyanov)

De Nederlandse mode in 100 kledingstukken

vanaf 01:20:53

Aan het begin van dit jaar stelde modejournalist Milou van Rossum een vraag aan ons allemaal: Wat zijn de outfits, kledingstukken, schoenen en tassen die de afgelopen vijftig jaar een grote rol hebben gespeeld in de Nederlandse mode? Nu publiceert ze samen met illustrator Daan Brand het boek 'De Nederlandse mode in 100 kledingstukken'. Verslaggever Remy van den Brand sprak Milou van Rossum over het boek; van de smoking van Victor & Rolf tot de witte herenonderbroek van Hema.

Open Kaart: schrijver Karin Amatmoekrim

vanaf 01:24:58

Karin Amatmoekrim is een Surinaams-Nederlandse schrijver. In 2004 debuteerde ze met de roman 'Het knipperleven'. Na haar eerste boek volgde onder andere 'Het gym', een roman over het opgroeien tussen twee culturen. Dit jaar verscheen haar roman 'Tenzij de vader', over de worsteling tussen een vader en een dochter die elkaar nauwelijks kennen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Karin Amatmoekrim persoonlijke vragen over leven en werk.

Slide-gitarist Ry Cooder: Meester in de schaduw

vanaf 01:30:53

De Amerikaanse slide-gitarist Ry Cooder schreef samen met Cubaanse muzikanten geschiedenis met Buena Vista Social Club. Ook was het Cooder die de iconische soundtrack van Wim Wenders’ film 'Paris, Texas' schreef. Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt muziekrecensent Wouter Bulckaert, die de eerste biografie over Ry Cooder optekende: 'Meester In De Schaduw'.