Vrije Geluiden op 6

ITGWO 5 september

Vrije Geluiden op 6

ITGWO 5 september

Frank Jochemsen heeft de boot genomen naar Waddeneiland Vlieland waar Into The Great Wide Open plaatsvindt. In samenwerking met 3voor12 nemen we mooie concerten op. Het festival biedt ruimte aan vooral popacts die elk voor zich de muziekgrenzen een klein stukje verder schuiven, maar ook het muziekaanbod zelf is opgerekt et genres als soul, jazz en world. Deze avond bijvoorbeeld zijn er concerten van experimentele jazzgroepen Polar Bear en STUFF., en er komen in deze uitzending ook opnames van Ryan Walker en Sean Kuti & Egypt 80 voorbij.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Los Pirañas

vanaf 00:13:18

Los Pirañas zijn drie Colombianen die in eigen land sleutelfiguren zijn van de experimentele muziekscene, met onder meer gitarist Eblis Álvarez (bekend van Meridian Brothers). Ze maken onvervalste tropische noise. Een interview met Mario Galeano.

reportage kunstroute

vanaf 00:38:38

Brainforest is een audiosculptuur dat de bezoeker laat stilstaan bij de invloed van dagelijkse achtergrondgeluiden en de betekenis van deze constant veranderende soundtrack.interview met Daniel Maalman. Frank Jochemsen neemt de kunstroute en komt Daniel Maalman tegen.

Polar Bear

vanaf 00:43:41

Al langer dan een decennium grossiert Polar Bear in grenzeloze jazz. Onder leiding van drummer Seb Rochford verkennen de Britten het hele muziekspectrum, met invloeden van ambient, funk en drum ‘n bass. De bandformatie is al net zo avontuurlijk te noemen: een drummer, contrabassist, electrokunstenaar en maar liefst twee saxofonisten. Live!

Stuff. (deel een)

vanaf 01:51:34

Het vijfkoppige collectief uit Gent en Antwerpen gebruikt een cross-over tussen hiphop, jazz, funk en electronica, maar die opsomming leidt vooral tot een geheel eigen sound. Live!

Stuff. (deel twee)

vanaf 02:01:39

Het vijfkoppige collectief uit Gent en Antwerpen gebruikt een cross-over tussen hiphop, jazz, funk en electronica, maar die opsomming leidt vooral tot een geheel eigen sound. Live!

Tom Barman (TaxiWars)

vanaf 02:11:28

Frank Jochemsen heeft een gesprek met Tom Barman over zijn jazzproject en de Belgische jazzscene.