Vrije Geluiden op 6

Zondagavond, festivalavond!

Vrije Geluiden op 6

Zondagavond, festivalavond!

Zondagavond, festivalavond! Met een keuze uit de opnamen van North Sea Jazz in Rotterdam, vorig weekend, en kakelverse opnamen van het in Nederland nieuwe Morgenland Festival, dat in Duitsland al vele jaren bestaat. Artistieke focus: het Nabije en Midden-Oosten. De afgelopen drie dagen in het Bimhuis, met onder meer de pianisten Salman Gambarov en Florian Weber; een ontmoeting tussen saxofoniste Tineke Postma en vaste festival-musici Kinan Azmeh (klarinet), Frederik Köster (trompet) en Bodek Janke (slagwerk); en de Morgenland All Star Band met o.m. vocalisten Aynur, Ibrahim Keivo, Dima Orsho, Moslem Rahal (ney), Ziya Gückan (viool), en Rony Barrak (slagwerk). Presentatie: Jaap Boots.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jamie Cullum

vanaf 00:22:29

Op North Sea Jazz presenteert de Brit zijn nieuwe album Interlude.

Lee Konitz

vanaf 00:42:25

Lee Konitz (87 jaar) klinkt steeds anders maar altijd herkenbaar. Met zijn huidige kwartet wekt hij met zijn innovatieve improvisaties onvergetelijke standards als Cole Porter’s What Is This Thing Called Love en Tristano’s 317 East 32nd Street tot leven.

Morgenland

vanaf 01:08:00

Sinds 2005 presenteert het festival in Osnabrück (Duitsland) de beste musici uit het Nabije en Midden-Oosten, van traditioneel en klassiek tot avant-garde, jazz en rock. Op 16-18 juli toonde Morgenland in het Amsterdamse Bimhuis haar ‘ziel’, met bijzondere kruisbestuivingen die door de jaren heen tijdens het festival zijn ontstaan. Je hoort de Morgenland All Star Band met de Oeigoer Perhat Khaliq en Morgenland meets Tineke Postma.

Corrie van Binsbergen

vanaf 02:09:45

Met PLAYSTATION lanceert Corrie van Binsbergen een nieuw muzikaal avontuur. Een heuse “allstar” band met toppers uit de scene als Mete Erker (tenor & sopraan), Miguel Boelens (alt), Morris Kliphuis (hoorn), Joost Buis (trombone), Dion Nijland (bas), Yonga Sun (drums), Albert van Veenendaal (piano) en Corry zelf op gitaar. Zelf noemen ze het eclectic-crossover-jazz.

The Bad Plus Joshua Redman

vanaf 03:07:34

Het moderne jazztrio The Bad Plus maakt sinds 2000 een pittige mix van jazz en rock. In Joshua Redman heeft The Bad Plus de ideale vierde man gevonden. Een van de meest gerespecteerde jazzsaxofonisten verrast keer op keer met zijn robuuste toon en soulvolle stijl.