Is Zaanstad klaar voor de decentralisatie van de zorg?

Is Zaanstad klaar voor de decentralisatie van de zorg?

Per 1 januari gaat de zorg voor de jeugd en ouderen op de schop. Niet langer de landelijke overheid is dan verantwoordelijk voor zorg en jeugdzorg, maar de gemeente.

Zaanstad is in 2013 al begonnen met de Sociaal Wijkteams. Sinds dit jaar telt Zaanstad zelfs tien Sociaal Wijkteams en vijf Jeugdteams.
Verslaggever Irene Houthuijs keek vier maanden mee met de praktijk van de decentralisatie in Zaanstad. Zij volgde de verantwoordelijk wethouder, Jeroen Olthof, op de voet. Zij ging mee op werkbezoek, woonde stafvergaderingen bij op het stadhuis en ging mee naar wijkbijeenkomsten.
Is de gemeente Zaanstad klaar om vanaf 1 januari de verantwoordelijkheid voor zorg te dragen?

Dit fragment is onderdeel van

Argos

Is Zaanstad klaar voor de decentralisatie van de zorg? Per 1 januari gaat de zorg voor de jeugd en ouderen op de schop. Niet langer de landelijke overheid is dan verantwoordelijk voor zorg en jeugdzorg, maar de gemeente. Zaanstad is in 2013 al begonnen met de Sociaal Wijkteams. Sinds dit jaar telt Zaanstad zelfs tien Sociaal Wijkteams en vijf Jeugdteams. Verslaggever Irene Houthuijs keek vier maanden mee met de praktijk van de decentralisatie in Zaanstad. Zij volgde de verantwoordelijk wethouder, Jeroen Olthof, op de voet. Zij ging mee op werkbezoek, woonde stafvergaderingen bij op het stadhuis en ging mee naar wijkbijeenkomsten. Is de gemeente Zaanstad klaar om vanaf 1 januari de verantwoordelijkheid voor zorg te dragen? Martelpraktijken inlichtingendiensten ook in Europa? Na de publicatie van het vuistdikke rapport van een speciale senaatscommissie in de VS, is de vraag weer actueel in hoeverre de gruwelijke verhoormethoden die de CIA toepaste in de strijd tegen terrorisme ook op Europees grondgebied hebben plaatsgevonden door Europese inlichtingendiensten en wat de betrokken landen daarvan wisten. Rik Delhaas, werkzaam voor het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland, probeert al jaren iets van de werkwijze van westerse inlichtingendiensten in met name Afrika en het Midden Oosten te doorgronden en is te gast. Presentatie: Max van Weezel.

advertentie