Buitenhof 11 november 2007

Frank van Dalen, Noë van Hulst, Ger Koopmans, Pieter Hofstra, Jan Casteleijn

Buitenhof 11 november 2007

Frank van Dalen, Noë van Hulst, Ger Koopmans, Pieter Hofstra, Jan Casteleijn

Buitenhof 11 november 2007:

*De nationale coming-out-dag
COC-voorzitter Frank van Dalen aan het woord over de zin en onzin van de nationale coming-out-dag voor homo's en lesbiennes die het kabinet jaarlijks op 11 oktober wil houden. Het COC Nederland heeft lof maar ook forse kritiek op de emancipatie nota homoseksualiteit van minister van Onderwijs Ronald Plasterk.

*De wereld op weg naar een crisis
De wereld koerst aan op een dure, vuile en onzekere toekomst. Deze conclusie trok het Internationaal Energie Agentschap, de belangrijkste energie denktank in haar jaarlijkse rapport. De energiehonger van China en India is veel groter dan verwacht en kan leiden tot een slepende oliecrisis. De prijs van een vat olie stijgt met de dag, de vraag neemt toe en de productie wordt niet of nauwelijks verhoogd. In Buitenhof te gast Noë van Hulst, per 1 januari secretaris-generaal van het Internationaal Energie Forum, de organisatie van Olieproducerende en olieconsumerende landen.

*Het wordt steeds mooier op de weg
Binnen een maand komt minister Eurlings met zijn oplossing om een einde te maken aan de files in Nederland . Zijn voorgangers is het tot nu toe niet gelukt, maar deze minister belooft een 'eerste uitvoerbare, betekenisvolle en onomkeerbare stap' te zetten. Kilometerheffing staat centraal: niet langer belasten op bezit maar op het gebruik van de auto. Maar dan moet ons belastingstelsel op de schop en ook technologisch zijn er voor de invoering ingrijpende veranderingen nodig. Kiezen we voor slimme camera's, een satellietsysteem of toch de tolpoortjes? Komt minister Eurlings er wel uit of zit hij ook vast? Een discussie over de files met Ger Koopmans (CDA), Pieter Hofstra (VVD) en Jan Casteleijn (directeur Imtech Infra).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Frank van Dalen over de nationale coming-out-dag

vanaf