Café de Liefde

De jeugdliefde

Café de Liefde

De jeugdliefde

In aflevering 5 van Café de Liefde reist Bram van Splunteren naar Drenthe op zoek naar de liefde in de provincie.
Ina verlaat na 28 jaar haar vertrouwde leven met haar twee dochters op Terschelling om zich weer te vestigen op het Drentse platteland. Daar wacht jeugdliefde Erik op haar in Eesergroen. Ina heeft altijd geweten dat Erik haar grote liefde was, maar Ina kon op zo’n jonge leeftijd niet goed met de liefde voor Erik overweg.
Erik is sindsdien drie keer getrouwd geweest en heeft vier kinderen gekregen voordat Ina weer op zijn pad kwam. Nu staat Ina op het punt om bij Erik in te trekken terwijl haar kinderen op het eiland blijven wonen om daar hun school af te maken.
We volgen Ina, die afscheid neemt van haar leven op het eiland en haar dochters minder vaak zal zien. En peilen ondertussen bij Erik hoe het nu zit met zijn, toch niet erg voor zich sprekende, track record op het gebied van de liefde.
Ook Jan & Jo waren jeugdliefdes. Maar inmiddels zijn ze al bijna 60 jaar getrouwd. Ze ontmoetten elkaar kort na de oorlog in het dorp Valthermond (Drenthe). Hoe staat het met hun liefdesleven na 60 jaar huwelijk? Zijn ze na al die tijd een beetje op elkaar uitgekeken of is de liefde nog net zo sterk als toen? Inmiddels zijn de twee met pensioen en runnen ze samen een museum met oude tractors en werktuigen. Is deze gezamenlijke hobby het geheim van hun relatie?
Dat lijkt het voor Janna en Klaas-Jan wel te zijn. Bram ontmoet het jonge stel terwijl ze met hun oude woonwagen door Drenthe trekken. Ze hebben elkaar helemaal gevonden in hun gezamenlijke passie voor de woonwagen. Hun levensstijl passen ze dan helemaal aan het trage tempo van de tractor die de woonwagen trekt. En dat kan best romantisch zijn…

advertentie