Buitenhof

Charlie Aptroot, Tineke Netelenbos, Cees Nooteboom, Tobias Eckrich

Buitenhof

Charlie Aptroot, Tineke Netelenbos, Cees Nooteboom, Tobias Eckrich

Buitenhof 13 mei 2012:

*Het spoor bijster
Kom ik vandaag wel op tijd op mijn werk? Dat is een regelmatig terugkerende ergernis van veel treinreizigers. Vastgevroren wissels of bladeren op de rails kunnen zomaar tot grote chaos en urenlange vertragingen leiden. Ook zijn er twijfels over de veiligheid, nu blijkt dat treinen toch wel vaak door rode stopseinen rijden… Niet voor niets debatteert de Tweede Kamer daarom komende week over de toestand van ons spoor. Wat zijn al met al de zegeningen geweest van de verzelfstandiging van de NS en ProRail in de jaren ’90? In Buitenhof een discussie tussen Charlie Aptroot (Tweede Kamerlid VVD) en Tineke Netelenbos (voormalig PvdA- minister van Verkeer en Waterstaat).

*Cees Nooteboom
Kan Europa gered worden voordat het te laat is? Cees Nooteboom, een van de meest vooraanstaande Nederlandse schrijvers doet zijn licht schijnen op de huidige crisis. Zijn de problemen alleen van financiële en economische aard of hebben ze ook morele en politieke wortels?

*Het succes van de Piraten
Na Berlijn, Saarland en Sleeswijk-Holstein zal de Piratenpartei ook in Noordrijn Westfalen bij de verkiezingen hoge ogen gooien. En meer succes dient zich aan: in landelijke peilingen zijn de Piraten zelfs de derde partij van het land. Hoe kan het dat een partij die veel vragen onbeantwoord laat zo groot is geworden, ten koste van traditionele partijen als de FDP, Die Grünen, en Die Linke? Daarover partij lid Tobias Eckrich.

Column Max Pam