Buitenhof

llias El Hadioui, Marco Zannoni, Germ Kemper, Hendrik Kaptein, Kees Vendrik

Buitenhof

llias El Hadioui, Marco Zannoni, Germ Kemper, Hendrik Kaptein, Kees Vendrik

Buitenhof 23 september 2012:

*Project X Haren
De rellen in Haren en de rol van de social media. Socioloog llias El Hadioui over wat de jongeren vrijdagavond bewoog. En Marco Zannoni directeur van het COT en ook de man die de rellen in Hoek van Holland heeft onderzocht.

*De balie onder vuur
De ethiek in de advocatuur staat ter discussie. Als het aan de Amsterdamse deken Germ Kemper ligt dan mag de bekende strafpleiter Bram Moszkowicz een half jaar zijn beroep niet uitoefenen. Aan tafel de Amsterdamse Deken Kemper en de rechtsfilosoof Hendrik Kaptein, auteur van het boek Kwade zaken? De moraal van het juridisch beroep. Centraal staat de vraag: hoe slecht is deze affaire voor het imago van de advocatuur?

*Miljarden zonder toezicht?
Er is meer aandacht nodig voor de risico’s die de overheid financieel loopt in Europa, door noodfondsen zoals het ESM. Dat bepleit de Algemene Rekenkamer in een brief aan de informateurs Kamp en Bos. Aan Kees Vendrik, lid van de Algemene Rekenkamer, de vraag hoe goed toezicht en controle op de miljarden aan Nederlandse leningen en garanties dan eigenlijk geregeld zijn.

Schuim en As met Barbara Oomen, dean van de Roosevelt Academy in Middelburg