Buitenhof

Bert Meerstadt, Anne-Wil Lucas, Gert de Wit, Hanno van Keulen, Marcel Metze

Buitenhof

Bert Meerstadt, Anne-Wil Lucas, Gert de Wit, Hanno van Keulen, Marcel Metze

Buitenhof 9 december 2012:

*Bert Meerstadt (NS)
De eerste sneeuwproef heeft de NS afgelopen vrijdag doorstaan. Zonder vertragingen en chaos voor de reiziger. Maar was dit een gelukstreffer of heeft de NS nu door hoe de commotie op het spoor te voorkomen is? In Buitenhof president-directeur van de NS Bert Meerstadt.

*Meer techniek op de basisschool
Komende dinsdag wordt de onderwijsbegroting vastgesteld. Regeringspartijen PvdA en VVD willen dat de minister kinderen al op een jongere leeftijd in contact brengt met technische vakken. Het liefste op de basisschool. En daar moet veel meer techniek worden gegeven dan nu gebeurt. Want bedrijven zitten te springen om technisch personeel. Maar de basisscholen hebben zich net toegelegd op betere taal- en rekenlessen. En de commissie Dijsselbloem had politici toch geadviseerd om scholen een tijd met rust te laten? In Buitenhof een discussie met Anne-Wil Lucas, Tweede Kamerlid VVD, Gert de Wit van de St. Josephschool in Hooglanderveen en onderzoeker Hanno van Keulen van de Universiteit Utrecht.

*Megaboete voor Philips
Philips en 6 concurrenten, die een beeldbuizenkartel vormden, hebben van de Europese Commissie een megaboete van 1,5 miljard opgelegd gekregen. Nog nooit is er zo’n hoge boete uitgedeeld. Zowel het topmanagement als het lager kader was erbij betrokken. Daarover onderzoeksjournalist Marcel Metze, publicist van 3 boeken over Philips.

Schuim & As met Barbara Oomen, Dean van de Roosevelt Academy