Buitenhof

Ilya Ponomarev, Fred de Graaf, Lilianne Ploumen

Buitenhof

Ilya Ponomarev, Fred de Graaf, Lilianne Ploumen

Buitenhof 7 april 2013:

*Stem van de Russische oppositie
Het parlementslid Ilya Ponomarev van de partij ‘Rechtvaardig Rusland’ is één van de weinige leden uit de Doema die openlijk kritisch durft te zijn over president Poetin. Ook bij demonstraties en straatprotesten tegen corruptie en repressie loopt Ponomarev voorop. In Buitenhof, aan de vooravond van de komst van Poetin en de start van het Nederland Ruslandjaar 2013, het andere geluid uit Rusland.

*Fred de Graaf: voorzitter van de Eerste Kamer
Als voorzitter van de Eerste Kamer moet Fred de Graaf de inhuldiging op 30 april in goede banen leiden. Nogal wat Kamerleden maken er bezwaar tegen de eed of gelofte af te leggen. Wat gaat de voorzitter uit de kast halen om de inhuldiging tot een plechtige bijeenkomst te maken? En hoe kijkt hij aan tegen de toenemende invloed van zijn Kamer?

*Lilianne Ploumen
Ze moet het doen met veel minder geld dan haar voorgangers. Coalitiepartner VVD zit haar op de hielen om meer voor het bedrijfsleven en het Nederlands belang te doen. En dat nadat er in het regeerakkoord onder druk van de VVD al stevig bezuinigd werd op ontwikkelingssamenwerking. Hoeveel oog kan de minister nog hebben voor hulp aan de allerarmsten?

Schuim & As met publicist Paul Scheffer