Buitenhof

Flip de Kam, Robin Linschoten, Dick Boer, Troels Oerting

Buitenhof

Flip de Kam, Robin Linschoten, Dick Boer, Troels Oerting

Buitenhof 14 april 2013:

*Het sociaal akkoord
De top van het kabinet kwam deze week woorden tekort. `In beton gegoten' zo noemde vicepremier het sociaal akkoord. En premier Rutte ging zelf nog een stapje verder door op het akkoord het stempel `historisch' te plakken. Maar hoe realistisch zijn deze woorden? In Buitenhof maken Flip de Kam en Robin Linschoten een nuchtere analyse van het nieuwe akkoord.

*Topman Dick Boer van Ahold
Dick Boer is CEO van één van Nederlands grootste multinationals: Ahold. Bekend van supermarktketen Albert Heijn, maar nog groter in de VS. Als er iemand aan beide zijden van de oceaan precies weet hoe de crisis het koopgedrag van consumenten bepaalt, dan is hij het. Een interview over de economie, het sociaal akkoord en de wondere wereld van retail.

*De kracht van EC3
Ook deze week lag ING weer onder vuur vanuit cyberspace. De roep om een Europese aanpak klinkt steeds luider. De Deen Troels Oerting is sinds 1 januari 2013 hoofd van European Cybercrime Centre (EC3), onderdeel van Europol. Hoe ziet zijn aanpak eruit, nu er sprake is van criminaliteit die geen landsgrenzen kent?

Schuim & As met Maarten Asscher