Zapp Echt gebeurd 2013

Compilatie 2013

Zapp Echt gebeurd 2013

Compilatie 2013

Maar liefst acht nieuwe films gaan dit weekend in televisiepremière bij Zapp. Presentator Willie Wartaal bezoekt alle hoofdpersonen uit de documentaires en praat met hen over de thema's van hun film en hoe het is wanneer er een film over je wordt gemaakt. Zaterdag: Louis van het reuzenrad (NTR), Lydia blijft (KRO), Moet je horen (BOS), Vannacht worden we vrouwen (OHM) Zondag: Of je worst lust (VPRO), De ietsnut (AVRO), Door het vuur (AVRO), Het meisje en de boom (HUMAN)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Of je worst lust

vanaf 00:02:15

Brechtje (11) is een stoer meisje dat opgroeit op een varkensboerderij. Net als haar broer helpt ze mee in de stallen, maar Brechtje zet zich langzaamaan af tegen de agrarische omgeving. Waar ze vroeger de varkens lief vond, vindt ze het werk in de stallen nu vervelend: het is vies en het stinkt. Brechtje fantaseert daarom graag over een leven buiten de boerderij, een leven in de grote stad.

De ietsnut

vanaf 00:24:45

De twaalfjarige Marijn tovert de meest alledaagse dingen om tot wonderlijke kunstwerkjes. Een kunstenaar in de dop. Vanwege zijn uitzonderlijke talent is hij, ondanks zijn zéér jonge leeftijd, toegelaten tot de vooropleiding van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst. Maar dat betekent ook dat zijn werk voor de eerste keer met een zeer kritisch oog wordt bekeken en beoordeeld.

Door het vuur

vanaf 00:48:18

De elfjarige Armando is een stille jongen die net als zijn vader stuntman is. In de zomer reist het gezin van stad naar stad om er spectaculaire stuntshows te geven. Vader Mario vindt het tijd voor een nieuwe spannende stunt met Armando en hoopt daarmee meer toeschouwers te trekken. Hoe ver durft Armando daarin mee te gaan?

Het meisje en de boom

vanaf 01:07:46

De 11-jarige Filine uit Dordrecht zit het liefst de hele dag in haar favoriete eikenboom om naar de natuur te kijken. Het lijkt haar best fijn om een boom te zijn want ‘dan blijft alles gewoon hetzelfde’. Maar dan wordt de rust verstoord. Er worden bomen gekapt in het bos en Filine is bang ook haar boom te verliezen. Het eigenzinnige meisje komt in actie om haar lievelingsboom te beschermen.

advertentie