Buitenhof

Henk Kamp, Hans Hoogervorst, Wilbur Perlot, Afshin Ellian

Buitenhof

Henk Kamp, Hans Hoogervorst, Wilbur Perlot, Afshin Ellian

Buitenhof 19 januari 2014:

*Minister Kamp en het Groningse gas
De Groningers zijn niet tevreden over het gaswinnings besluit van het kabinet, politiek Den Haag op een kleine uitzondering na wel. Minister Kamp van Economische Zaken was het hele weekend in de regio om zijn besluit toe te lichten en de gemoederen te sussen. In Buitenhof een gesprek over het dilemma voor de staat tussen gasinkomsten versus de leefbaarheid en veiligheid van burgers.

*Hans Hoogervorst over vertrouwen in banken en politiek
Als voorzitter van de International Accounting Standards Board (IASB) en als ex-topman van de Autoriteit Financiële Markten kent Hoogervorst het internationale financiële terrein als geen ander. Hoe staat het met het toezicht op financiële instellingen? Kunnen we erop vertrouwen dat er geen banken meer zullen omvallen? Hoe zit het met accountants die over de schreef gaan? Een gesprek over de internationale financiële politiek.

*De haalbaarheid van de Syrische vredesconferentie
Een vredesconferentie voor Syrië. Het heeft lang geduurd Maar het lijkt er nu toch echt op dat de strijdende partijen in Syrië volgende week voor het eerst rond de tafel gaan zitten. Wat kunnen we van deze conferentie verwachten? Wilbur Perlot, onderhandelingstrainer van het Instituut Clingendael bereide de leiders van het Syrische verzet voor op de komende gesprekken. Afshin Ellian online-columnist van Elsevier en kenner van het Midden Oosten geeft zijn oordeel over de komende onderhandelingen en de rol van Assad.

Schuim & As met journalist Tom-Jan Meeus