Buitenhof

Wouter Koolmees, Betsy Udink, Carsten Brzeski, Harry Garretsen

Buitenhof

Wouter Koolmees, Betsy Udink, Carsten Brzeski, Harry Garretsen

Buitenhof 26 januari 2014:

*De lessen van SNS
Deze week verscheen het rapport over de nationalisatie van SNS. De belangrijkste conclusie is dat het toezicht van de Nederlandsche Bank en het ministerie van financiën onvoldoende is geweest. De financieel woordvoerder van D66 Wouter Koolmees blikt terug en wijst op nieuwe risico’s en gevaren voor deze sector.

*De geheime agenda van Erdogan
Premier Erdogan bezocht voor het eerst sinds lange tijdde Europese leiders in Brussel. Het bezoek stond geheel in het teken van het corruptieschandaal in Turkije en de plannen van Erdogan met justitie en de rechterlijke macht. Over de strategie van Erdogan, zijn binnenlandse politiek en zijn valkuilen publiciste Betsy Udink. Zij woont en werkt in Istanbul.

*Harde valuta
De koers van de euro is verrassend hoog. De waarde van de Argentijnse peso verloor vrijdag vijftien procent. De financiële markten reageerden nerveus. Over harde valuta en de relatie met de economie Wat is er aan de hand? Wat betekenen de wisselkoersfluctuatiesvoor bedrijven en hoe sterk is de opleving van de Europese economie? Een gesprek met ING-econoom Carsten Brzeski en hoogleraar Internationale economie Harry Garretsen.

Schuim & As met Petra Stienen

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Buitenhof - Betsy Udink over Erdogan en Turkije

vanaf 00:19:37