Buitenhof

Ronald Leopold, Joris Voorhoeve, Constant Hijzen, Ed Nijpels

Buitenhof

Ronald Leopold, Joris Voorhoeve, Constant Hijzen, Ed Nijpels

Buitenhof 9 februari 2014:

*Anne Frank
De knikkers van Anne Frank, een permanent theater met de modernste technieken speciaal gebouwd voor de voorstelling Anne, waarom is er nu zoveel aandacht voor Anne Frank? Hoe integer wordt er omgegaan met het erfgoed van Anne Frank? In Buitenhof directeur Ronald Leopold van de Anne Frank Stichting.

*De inlichtingendiensten
Het kabinet zit in politieke problemen. Weten de ministers Ronald Plasterk en Jeanine Hennis wat de AIVD en de MIVD doen? Weten de inlichtingendiensten van elkaar waarmee ze bezig zijn? Een debat met Joris Voorhoeve, voormalig minister van Defensie, en Constant Hijzen, onderzoeker bij het Center for Terrorism and Counterterrorism van de Universiteit Leiden.

*Ed Nijpels en het energieakkoord
Niemand wil windmolens in zijn achtertuin, terwijl windenergie een van pijlers is van het onlangs gesloten energieakkoord. En tegelijkertijd wordt door de aardbevingen in Groningen de noodzaak ingezien van duurzame energie. Ed Nijpels, voorzitter van de commissie die toezicht houdt op het naleven van de gemaakte afspraken. Een gesprek over de plannen om grote windmolenparken te plaatsen en over zijn belofte dat Nederland weer in de top-10 duurzame landen komt.

Schuim & As met Paul Scheffer