Buitenhof

Bernard Wientjes, Annechien ten Have, Marianne Thieme, Jules Muis

Buitenhof

Bernard Wientjes, Annechien ten Have, Marianne Thieme, Jules Muis

Buitenhof 30 maart 2014:

*Bernard Wientjes
Terwijl Poetin machtspolitiek bedrijft in de Oekraïne, confronteert president Obama Europa met haar zwakte. De helft van onze energiebehoefte komt uit het buitenland. Wat als Poetin de gaskraan dichtdraait? In Buitenhof werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes over het falen van Europa.

*Vleesindustrie opnieuw onder vuur
Er is veel mis met ons vlees, zo bleek afgelopen week uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. In de hele keten van de vleesindustrie wordt gesjoemeld met de hygiëne en laat de voedselveiligheid te wensen over. Over onze vleessector en de rol van de overheid een discussie met varkenshouder Annechien ten Have en partijleider van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme.

*Jules Muis en de banken
De Europese economie lijkt op te krabbelen. Toch blijft het spannend nu de balansen van de banken worden doorgelicht. Kunnen we erop vertrouwen dat de grote Europese banken gezond zijn of gaat de stress-test later dit jaar voor onaangename verrassingen zorgen? Een gesprek met Jules Muis, toezichthouder bij het Europees noodfonds ESM.

Schuim & As met Wim Pijbes