Buitenhof

Theo de Roos, Linda Voortman, Andreas Kinneging, Kristof Jacobs, Felix Rottenberg

Buitenhof

Theo de Roos, Linda Voortman, Andreas Kinneging, Kristof Jacobs, Felix Rottenberg

Buitenhof 6 april 2014:

*Het OM aan zet
Meer dan 5000 aangiften zijn er tegen Geert Wilders gedaan. PVV-Kamerlid Fleur Agema deed deze week op haart beurt aangifte tegen de PvdA-politici Diederik Samsom en Hans Spekman. Het Openbaar Ministerie zal spoedig besluiten of deze politici moeten worden vervolgd. Wat wordt het besluit? Een gesprek met hoogleraar strafrecht Theo de Roos.

*Het referendum
Het referendum staat weer op de politieke agenda. Dinsdag praat de Eerste Kamer over het initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks, PvdA en D66. Zoals het er nu naar uitziet lijkt het een meerderheid te halen. Maar hoe wenselijk is dit? En is het een antwoord op de kloof tussen de burger en de politiek? En hoe houdbaar is ons democratisch bestel? Een debat met initiatiefnemer Linda Voortman (GroenLinks), hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging en politicoloog Kristof Jacobs.

*PvdA buiten spel
Zware tijden voor de PvdA. In de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht dreigt de partij haar traditionele machtspositie kwijt te raken. Een interview met Felix Rottenberg, voorzitter van de Wiardi Beckman Stichting, de denktank van de partij. Een gesprek over traditie en toekomst van de sociaaldemocratie.

Schuim & As met Jelle Brandt Corstius