Buitenhof

Lord Rodney Leach of Fairford, Arjo Klamer, Pieter Gautier, Tom Leijte

Buitenhof

Lord Rodney Leach of Fairford, Arjo Klamer, Pieter Gautier, Tom Leijte

Buitenhof 25 mei 2014:

Uit het Verenigd Koninkrijk: Lord Rodney Leach of Fairford, conservatief lid van het Britse Hogerhuis over Europese politiek en de rol van Groot-Brittannië. Hij heeft er voor gezorgd met zijn organisatie ‘Business for Sterling’ de euro buiten de UK te houden. Leach is zakenbankier. Hij wil niet uit de Europese Unie zoals zijn politieke tegenstander Nigel Farage (UKIP). Maar zonder grote hervormingen vreest hij dat de Britten in het in 2017 verwachte referendum voor uittreding uit de Europese Unie gaan stemmen.

De crisis is voorbij, zo zeggen sommige economen. We hoeven niet te vrezen voor een daling van de huizenprijzen, zo zeggen weer andere economen. De euro levert ons een weekloon op, zei het Centraal Planbureau. Wat zijn uitspraken van economen waard? Sluiten de economieopleidingen nog aan bij de snel veranderende samenleving? In Buitenhof een debat tussen twee hoogleraren economie: Arjo Klamer van de Erasmus Universiteit en Pieter Gautier van de Vrije Universiteit.

In de treinen stapelt het afval zich op. De GGD gaf een gezondheidswaarschuwing. Is staken nog van deze tijd? Een debat met Tom Leijte, vicevoorzitter van de JOVD en een onderhandelaar van de vakbond.

De buitenland rubriek Schuim & As wordt deze week verzorgd door Paul Scheffer.