Buitenhof

Henk Kamp, Anoushka Schut, Farid Azarkan, Guus Schrijvers

Buitenhof

Henk Kamp, Anoushka Schut, Farid Azarkan, Guus Schrijvers

Buitenhof 12 oktober 2014:

*Minister Henk Kamp
Het IMF kwam deze week met een stevige waarschuwing. Het gaat slecht met de wereldeconomie en dat komt door Europa. Zelfs de Duitse economie verkeert nu in zwaar weer. Wat betekent dat voor Nederland? In Buitenhof een gesprek met Henk Kamp, de minister van Economische Zaken.

*Uitkeringsstop voor Nederlandse Marokkanen
Vanaf 1 januari 2016 stopt de export van uitkeringen naar Marokko. Dat maakte minister Asscher (PvdA) vrijdag bekend. Wat betekent dit voor de Nederlandse Marokkanen die in Marokko wonen? En heeft deze stap nog invloed op de relatie tussen Nederland en Marokko. Een debat tussen initiatiefneemster Anoushka Schut (VVD Tweede Kamerlid) en Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders.

*Betere zorg voor hetzelfde geld
Een van de grote problemen van deze tijd zijn de veel te hoge kosten van de gezondheidszorg. Professor Guus Schrijvers- gezondheidseconoom - schreef een fascinerend boek over hoe bij gelijkblijvend budget er betere gezondheidszorg kan worden geboden. Ook al stijgt bijvoorbeeld het aantal kankerpatiënten per jaar met vier procent en vergrijst de bevolking toch is het mogelijk om de kwaliteit van de gezondheidszorg aanzienlijk te verbeteren. Hij introduceert daarvoor het zogenaamde ` cappuccinomodel' . Zijn boek verschijnt komende week.

Schuim&As met Sheila Sitalsing