steun vpro

Buitenhof

Farid Azarkan, Salima Belhaj, Damiaan Denys, Trudy Dehue

Buitenhof

Farid Azarkan, Salima Belhaj, Damiaan Denys, Trudy Dehue

Zondag 24 april 2016 in Buitenhof:

* Eén politieke partij voor alle Nederlanders met een Marokkaanse, Turkse, Surinaamse of Antilliaanse achtergrond. Onhaalbaar of een gat in de markt? Met zijn overstap naar de groep DENK wil Farid Azarkan, voorman van het samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, een politieke partij vormen voor alle 'Nieuwe Nederlanders'. Een verbetering in de positie van minderheden? Of zijn bestaande partijen prima in staat de belangen van alle Nederlanders te vertegenwoordigen? Een debat tussen Farid Azarkan, woordvoerder van de groep DENK en D66-Tweede Kamerlid Salima Belhaj.

* Kunnen antidepressiva leiden tot moord en doodslag? Er brak ruzie uit tussen deskundigen over de rol van antidepressiva in een aantal moordzaken. In 2016 meldden onderzoekers dat bepaalde antidepressiva leiden tot suïcidaliteit onder jongeren. Verontrustende berichten omdat meer dan één miljoen Nederlanders deze pillen slikken. Weten we wel genoeg over de mogelijke bijwerkingen van deze medicijnen? Hoe ver reikt de arm van de farmaceutische industrie? En hoe kan het eigenlijk dat steeds meer mensen naar antidepressiva grijpen? In Buitenhof een gesprek over de effectiviteit en bijwerkingen van antidepressiva. Aan tafel hoogleraar Psychiatrie en hoofd afdeling Psychiatrie van het AMC Damiaan Denys en Trudy Dehue, schrijfster van het boek 'De Depressie-epidemie' en werkzaam als hoogleraar Wetenschapsfilosofie aan de RuG.

* Schuim & As met Sheila Sitalsing

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een nieuwe politieke partij voor Nieuwe Nederlanders?

vanaf 00:00:30

Eén politieke partij voor alle Nederlanders met een Marokkaanse, Turkse, Surinaamse of Antilliaanse achtergrond. Onhaalbaar of een gat in de markt? Met zijn overstap naar de groep DENK wil Farid Azarkan, voorman van het samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, een politieke partij vormen voor alle ‘Nieuwe Nederlanders’. Een verbetering in de positie van minderheden? Of zijn bestaande partijen prima in staat de belangen van alle Nederlanders te vertegenwoordigen? In Buitenhof een debat tussen Farid Azarkan, woordvoerder van de groep DENK en D66-Tweede Kamerlid Salima Belhaj.

Discussie over arrestatie Ebru Umar

vanaf 00:05:52

Wat vindt de politieke partij DENK van de arrestatie van columniste Ebru Umar in Turkije? Farid Azarkan, voorman van het samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders en lid van DENK, de partij van de ex-PvdA Kamerleden Kuzu en Öztürk, in discussie met Salima Belhaj, Tweede Kamerlid voor D66.

Schuim & As met Sheila Sitalsing

vanaf 00:21:39

Schuim & As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Deze week met Volkskrantcolumniste Sheila Sitalsing.

Kunnen antidepressiva leiden tot moord en doodslag?

vanaf 00:26:32

Deze week brak ruzie uit tussen deskundigen over de rol van antidepressiva in een aantal moordzaken. Eerder dit jaar meldden onderzoekers dat bepaalde antidepressiva leiden tot suïcidaliteit onder jongeren. Verontrustende berichten omdat meer dan 1 miljoen Nederlanders deze pillen slikken. Weten we wel genoeg over de mogelijke bijwerkingen van deze medicijnen? Hoe ver reikt de arm van de farmaceutische industrie? En hoe kan het eigenlijk dat steeds meer mensen naar antidepressiva grijpen? In Buitenhof een gesprek over de effectiviteit en bijwerkingen van antidepressiva. Aan tafel hoogleraar Psychiatrie en hoofd afdeling Psychiatrie van het AMC Damiaan Denys en Trudy Dehue, schrijfster van het boek ‘De Depressie-epidemie’ en werkzaam als hoogleraar Wetenschapsfilosofie aan de RuG.