Lowlands 2017

Lowlands 2017

Eva Cleven en Willie Wartaal nemen je mee langs alle muzikale hoogtepunten van Lowlands 2017 met sfeerverslagen, portretten van optredende artiesten, interviews en concerten van o.a. van Iggy Pop, Editors, Mumford & Sons, The XX, Moderat, Ronnie Flex, Elbow en Sean Paul.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Editors - The Racing Rats

vanaf 00:01:47

De Editors heeft zich de afgelopen jaren bewezen als dè festival band op vele festivals. Natuurlijk was dit muzikale hoogtepunt ook weer een onvergetelijk spektakel op deze Lowlands jubileum editie!

Ronnie Flex vindt Lowlands lekker intiem

vanaf 00:05:50

Dit is wat Ronnie wil doen: in intieme setting, met band al zijn eigen muziek spelen. Een heel uur lang. Dus dat deed hij!

X Ambassadors - Renegades

vanaf 00:26:46

De X Ambassadors konden natuurlijk niet ontbreken op Lowlands 2017 en traden met verve op in een joelend, keihard meezingend publiek. Het was één groot feest!

Kovacs - Sugerpill

vanaf 00:31:35

De excentrieke zangeres van Kovacs: Sharon Kovacs blijft verbazen en zich ontwikkelen. Sugerpill, voor iedereen...

Watskeburt met De Jeugd van Tegenwoordig op Lowlands?!

vanaf 00:46:32

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar Lowlands viert dit jaar zijn 25-jarige bestaan en daar hoort De Jeugd van Tegenwoordig natuurlijk ook bij. Zij vieren namelijk ook een Lowlands jubileum! Ze staan voor de vijfde keer op het festival.

Watskeburt met Jeugd van Tegenwoordig op Lowlands?!

vanaf 00:46:33

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan, maar Lowlands viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan en daar hoort de Jeugd van Tegenwoordig natuurlijk ook bij. Ze staan namelijk voor de vijfde keer op Lowlands dit jaar! Nòg een jubileum dus!

Elbow - One day like this

vanaf 00:50:36

Goed èn sympathiek zijn de sleutelwoorden voor Elbow en hun optreden!

Interview met Sean Paul

vanaf 00:58:34

Dè man die al jaren meegaat en de man die hit na hit, na hit blijft scoren, maar ook de man van de samenwerkingen met een enorm scala aan wereldartiesten. Hoe doet hij dat toch?

London Grammar

vanaf 01:04:05

Emotie. Één brok emotie bij London Grammar. Iedereen genoot, zat er lekker in en hoe kan het ook anders met de zuivere stem van Hannah Reid en het enorme muzikale talent van de bandleden? Je kunt nu ook zelf meegenieten.

Mac Demarco met Thijs!

vanaf 01:08:15

Thijs hield een bord vast tijdens het optreden van Mac Demarco met de vraag of hij een nummer met de band mee mocht spelen. Natuurlijk mag dat! Het werd Freiking out the neighborhood.

Iggy Pop: voor elke leeftijd een hoogtepunt!

vanaf 01:13:16

Okè hij is af en toe nog al maf volgens de Lowlands bezoekers, maar maakt "sicke" muziek en is gewoon een enorme rocklegende. Dat bewees hij weer eens op Lowlands.

The XX - Lips

vanaf 01:18:03

Indieband XX maakt er altijd weer een spektakel van op het podium!

Interview met de Editors frontman

vanaf 01:21:18

Tom Smith beleefde 12 jaar geleden zijn eerste gig buiten het Verenigd Koninkrijk met zijn band Editors. Dat ging niet helemaal zoals gepland: de instrumenten zijn nooit aangekomen. 'Het was dom of moedig', dat mogen we zelf beslissen. Ze speelde net als dit jaar de sterren van de hemel.