De Proefkeuken

Pieter Hulst en Willem Voogd buigen zich over het lievelingseten van kinderen. Ze stoppen elke dag van alles in hun mond, maar weten ze ook wat er precies in hun favoriete snoepjes en snacks zit? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken? Hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek. Een koekje van eigen deeg heb je zo gebakken misschien, maar niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgumbal maakt. Pieter en Willem gaan de uitdaging aan. Lukt het ze om juist die lekkernijen die nooit iemand zelf maakt toch eigenhandig in elkaar te sleutelen? Pieter trekt het land in om de juiste ingrediënten te verzamelen. En probeert vervolgens samen met Willem het product helemaal zelf te maken, van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze de gekste experimenten en meest ongewone technieken.