Cultura: Hier is...Adriaan van Dis 2

Hier is...Adriaan van Dis 2

Cultura: Hier is...Adriaan van Dis 2

Hier is...Adriaan van Dis 2

Hier is...Adriaan van Dis 2: Edward Albee, de spraakmakende toneelschrijver, over zijn houding ten aanzien van regisseurs. En het feit dat hij het liefst zelf zijn eigen stukken regisseert. De stukken van Albee zijn een kritiek op de Amerikaanse maatschappij. De schrijver van "Who's afraid of Virginia Woolf?" is spits en praat met een fijn gevoel voor humor.

Richard Kapuscinski, ooit verslaggever voor een Pools persbureau. Heeft wereldfaam verworven met zijn reisboeken over Derde Wereldlanden. Het gesprek gaat over de noodzaak van revoluties. Ook praat hij over zijn boek over de Ethiopische keizer Haile Selassie.

Willem Frederik Hermans over zijn bezoek aan Zuid-Afrika. Hij was nieuwsgierig naar het land, hij is vertaald in het Afrikaans en zou op een universiteit enkele lezingen houden voor studenten Nederlands. Het gesprek mondt uit in een twistgesprek, waarbij Hermans uitroept dat het geen vraaggesprek is, maar een vertelgesprek 'van mijn kant'. Hermans heeft niet altijd gelijk: hij zegt dat het ondenkbaar is dat er een zwarte meerderheidsregering zal komen.