Cultura: Hier is...Adriaan van Dis 3

Hier is...Adriaan van Dis 3

Cultura: Hier is...Adriaan van Dis 3

Hier is...Adriaan van Dis 3

Hier is...Adriaan van Dis 3: Adriaan van Dis in gesprek met schrijfster Andreas Burnier. Onder haar eigen naam - C.I. Dessaur - was zij criminologe aan de universiteit in Nijmegen. Ze spreekt over haar kritische houding ten aanzien van 'deze' tijd, maar beschouwd zichzelf geen cultuurpessimist. Zelf ontving ze nogal wat kritiek uit wetenschappelijke hoek, omdat zij onder andere gelooft in reïncarnatie.

Roland Topor. Doorgaans maakt hij tekeningen en schilderijen op klein formaat. Nu hij een prijs heeft gewonnen die bestond uit 1000 kilo slecht papier, is hij groot gaan werken èn met de spuitbus. Anders zou hij nooit van die hoeveelheid papier afkomen.

Renate Rubinstein spreekt voor het eerst over de ziekte die haar getroffen heeft, zonder overigens die ziekte te benoemen ( Multiple Sclerose). Verder gaat ze in op de polemische stukken die Piet Grijs schreef naar aanleiding van een column in Vrij Nederland. En over haar constante staat van verliefdheid.

Beate Klarsfeld is naast Simon Wiesental de beroemdste en meest volhardende nazi-jager. Samen met haar man spoorde zij Klaus Barbie op.