Zonne- en windenergie in Nederland

De energiebronnen van de toekomst

Zonne- en windenergie in Nederland

De energiebronnen van de toekomst

Zonne- en windenergie worden de bronnen van de toekomst. Er staan nu al ruim 2000 windmolens in ons land vooral aan de kust en in de Flevopolder. En er komen er ook steeds meer in de Noordzee te staan. Daar draaien nu 139 windmolens, maar er worden nog 7 grote parken bij gebouwd. Zo groot dat scheepvaartroutes er speciaal voor moeten worden omgeleid. Maar dat is nog lang niet genoeg. Er is een plan voor een opgespoten eiland ver weg in de Noordzee, voor duizenden windmolens. Genoeg voor de energievoorziening van alle huishoudens in Nederland.
En ook zonne-energie wordt steeds meer opgewekt. Het grootse zonnepark ligt nu op Ameland. Maar om alle huishoudens van zonne-energie te voorzien zouden drie eilanden helemaal volgebouwd moeten worden met zonnepanelen en als alle bedrijven dan ook nog van stroom moeten worden voorzien…
Om aan de nog steeds groeiende behoefte aan elektriciteit te kunnen blijven voldoen en de stroom op een milieuvriendelijke wijze op te wekken zal in Nederland vooral worden geïnvesteerd en windmolens en zonnepanelen. Zodat wij ook in de toekomst gebruik kunnen blijven maken van elektriciteit.

advertentie