Utrecht, stad en land

Polygoon Profilti Productie, 1947

Utrecht, stad en land

Polygoon Profilti Productie, 1947

Film van de VVV Utrecht over de stad en de provincie Utrecht.

Stadsshots Utrecht: Domtoren, Oude Gracht met kelders aan het water, kloosterpoort met reliëf van St. Maarten en kloostertuin met tilt-up van de Domkerk, plantsoenen aan de Singelgracht en div. ext. van de schouwburg.
Landschapsshots en stadsshots van plaatsen in de
provincie Utrecht, met tussenshots van kaartjes van de
provincie waarop de route wordt aangeduid: de Kromme Rijn met bloeiende boomgaarden, mannen bespuiten fruitboompjes; Wijk bij Duurstede met oa molen en ooievaar op nest; de bosstreek de Stichtse Lustwarande; gebouw van het KNMI in De Bilt; Slot Zeist; tram rijdt door bossen in Driebergen; natuurgebied Darthuizerberg; dorpsshots Leersum; de Rijn bij Rhenen en de in de steigers staande toren van de Sint Cunerakerk; auto op weg bij Amersfoort, Amersfoort met de toren van de Onze Lieve
Vrouwekerk de "Lange Jan" en de Koppelpoort; landschap Baarn en Paleis Soestdijk en monument; Spakenburg en Bunschoten met vrouw in klederdracht; de Vecht met kasteel Nijenrode en div. zeventiende-eeuwse landhuizen; Loenen aan de Vecht; zeilbootjes op de Loosdrechtse Plassen; de Oude Rijn; paard-en-wagens bij de Meern en Harmelen, cu waterlelies, koeien in wei bij boerderij, boer melkt koe; de Lek bij Vreeswijk met de Prinses Beatrix-sluizen in het Merwedekanaal; de IJssel bij Jutphaas; IJsselstein met stadhuis, paard met veulen in wei; Montfoort; weilanden met koeien; Linschoten; kasteel De Haar in Haarzuilens.