Meet the Future - Miriam Blaauboer

Science & Technology Summit 2010

Meet the Future - Miriam Blaauboer

Science & Technology Summit 2010

Op 18 november 2010 vond 'Meet the Future, Science & Technology Summit 2010' plaats in het het World Forum in Den Haag. Internationale topsprekers als Neil Armstrong, Steve Wozniak en Kishore Mahbubani inspireerden de bijna 4000 bezoekers uit onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven rond het thema bèta techniek en talentontwikkeling.
Miriam Blaauwboer werd genomineerd voor de titel 'teacher of the year' van de faculteit TNW aan de TU-Delft, omdat zij volgens haar studenten 'een voorbeeld is voor elk meisje'. Als moeder van drie kinderen en fulltime universitair docent aan de TU is Miriam Blaauboer een zeldzaam geval.Als klein meisje wilde ze stewardess worden, omdat haar grote broer piloot zou worden. Op de middelbare school ontdekte ze haar passie voor de exacte vakken en al in haar eerste jaar op de universiteit kwam ze erachter dat ze later zou willen promoveren.
Zelf doet Blaauboer momenteel onderzoek naar het kwantummechanisch elektrisch transport door geleiders op nanoschaal. Een doel van dit onderzoek is dit transport gecontroleerd te kunnen regelen.
Elmar Veerman heeft een interview met haar.