Wat moet je weten over nanotechnologie?

Wat moet je weten over nanotechnologie?

Wat moet je weten over nanotechnologie?
In het  jaar 2030 zullen een aantal ingrijpende toepassingen van nanotechnologie zich over de wereld verspreid hebben. Met voordelen, maar zeker ook een aantal nadelen. Wisten we waaraan we begonnen? Kunnen we nog terug?
Het debat heeft de vorm van een rechtszaak in het jaar 2030. Aan de hand van drie cases proberen prof. dr. ing. Dave Blank (wetenschappelijk directeur MESA+, instituut voor nanotechnologie, Universiteit Twente) en professor dr. Paul Borm (lector en directeur Kenniskring Life Sciences, Hogeschool Zuyd, Heerlen) de jury te overtuigen van het nut, dan wel het grote gevaar van nanotechnologie. Dave Blank zal de rol van voorstander op zich nemen. Het kritische tegengeluid komt van Paul Borm. Het debat staat onder leiding van Isolde Hallensleben

Plaats en tijd: zondag 13 juni, 15.00 -16.30 uur, Theaterzaal science center NEMO, aansluitend een gezellige borrel. Entree is 7,50, tickets zijn te bestellen via deze link.

De lezing is ook te volgen via de W24 livestream. De livechat wordt in de zaal geprojecteerd, zodat de kijker thuis mee kan stemmen over de rechtszaak.

advertentie