Dwars Sessie

Adrian Crowley

Dwars Sessie

Adrian Crowley

Adrian Crowley is een Ierse singer-songwriter die sinds 1999 muziek maakt die het best te omschrijven is als hedendaagse grote stads folk in de traditie van Bill Callahan, Leonard Cohen en Will Oldham.
Tijdloze elegante songs die ontegenzeggelijk melancholiek en weemoedig te noemen zijn en waarvan de teksten vol staan met metaforen als ijs, water, koud, eenzaamheid en stilte. Beeldspraak die het idee geeft dat hij zwaar op de hand is, iets dat zeker niet het geval is. Adrian Crowley is veel eerder een romanticus die dromerig mijmert en veel inspiratie uit de natuur put. Van Adrian Crowley verschenen enkele singles en een zestal albums bij labels als Misplaced Music, Ba Da Bing!, Tin Angel Records en Chemikal Underground dat ook in 2012 zijn meest recente cd ’I See Three Birds Flying’ uitbracht.

Tijdens de sessie die Adrian Crowley op 25 juni 2004 exclusief voor Dwars deed in Studio Desmet, speelde hij elektrische gitaar en piano en werd toen ondersteund door celliste Kate Ellis, bassist Brian Magee en drummer Thomas Haugh.