Dwars Sessie

Calexico

Dwars Sessie

Calexico

Dat zanger gitarist Joey Burns en drummer John Convertino midden jaren negentig hun band Calexico noemden, was een juiste keuze. Het stadje Calexico ligt namelijk op de grens tussen Californië en Mexico en de muziek van Calexico is gesitueerd op het snijvlak van die uit Mexico en Amerika. Het is letterlijk een kruisbestuiving van country, indie rock, spaghettiwesterns van Ennio Morricone en allerlei vormen van Mexicaanse volksmuziek. Dat Calexico de Mexicaanse invloeden zeer serieus neemt, blijkt ook uit de samenwerking van Joey Burns en John Convertino met muzikanten uit hun woonplaats Tuscon in Arizona.
Regelmatig maken leden van het mariachi orkest Luz De Luna deel uit van Calexico, waarbij dan Mexicaanse traditionals vervloeien in de americana van Calexico. Ten tijde van het verschijnen van Calexico’s vierde album ‘Hot Rail’ deed Calexico samen met Mariachi Luz de Luna een speciale akoestische sessie in de toenmalige Vpro Amstel Studio.

Op 21 mei 2000 bestond de samenwerking van Calexico uit Joey Burns zang en akoestische gitaar, John Contreras en Tony Pro eveneens zang en akoestische gitaar, op viool Jame Valenzuela, Jacob Valenzuela en Ruben Moreno op trompet en Martin Wenk op melodica.