Dwars Sessie

Matt Elliott

Dwars Sessie

Matt Elliott

Al ruim vijftien jaar lang is Matt Elliott actief als muzikant; hij speelt gitaar, piano, viool, bedient elektronica, zingt en drumt.
Voordat hij in 1996 met zijn elektronische sample project Third Eye Foundation begon, was hij in de Bristol scene al actief in de bands Flying Saucer Attack, Amp en Movietone. Na zijn verhuizing in 2002 naar Frankrijk was dat ook het moment dat Matt Elliott naast Third Eye Foundation ook onder zijn eigen naam van zich liet horen, als een singer-songwriter die zich nu eens niet liet inspireren door de Amerikaanse folk traditie maar juist door de Europese. Zo vind je in Matt Elliott’s muziek duidelijk Griekse, Spaanse, Slavische en Franse invloeden terug. Vijf albums met folk noir over falen en de universele menselijke tekortkomingen, verschenen er van Matt Elliott bij het Franse label Ici d’Ailleurs. Vijf albums die ook een cyclus vormen; de eerste ‘The Mess We Made’ uit 2003 is de proloog, de ‘Songs’ trilogie die bestaat uit de cd’s ‘Drinking Songs’ (2005), ‘Failing Songs’ (2006) en ‘Howling Songs’ (2008) vormen de kern, en het nieuwe
(voorlopige) laatste deel ‘The Broken Man’ is de epiloog.

Toen op 27 oktober 2008 Matt Elliott voor een tweede keer bij Dwars te gast was in Studio Desmet had hij net met ‘Howling Songs’ de ‘Songs’ trilogie afgesloten.