Dwars Sessie

Little Wings

Dwars Sessie

Little Wings

Little Wings is zanger gitarist, liedjesmaker, beeldend kunstenaar en surfhippie Kyle Field uit de Californische kustplaats San Luis Obispo.
Als Little Wings maakte Kyle Field sinds 1999 al een tiental officiële albums en een handvol cd’s en singels met hierop liedjes die misschien wel het beste te typeren zijn als naïeve grote stads folk. Een zekere prettige wereldvreemdheid kan hem niet ontzegd worden. Zijn benadering van muziek maken, is er een waarbij het met name om simpele melodieën, creativiteit, oorspronkelijkheid en spontaniteit gaat. Niet een van tevoren bedacht resultaat of levenloos perfectionisme voor Kyle Field.
In de liedjes van Little Wings is “wonder”, in de zin van verbazing en verwondering, een veelvuldig terugkerend begrip. Het is zelfs als concept de basis geworden van zijn Wonder trilogie die bestaat uit drie cd’s; te weten ‘Discover Worlds Of Wonder’ (Walking Records 1999), ‘Wonderue’ (K Records 2002), en ‘The Wonder City’ (Knw-Yr-Own 2003). Sinds enkele jaren is Kyle Field meer met zijn het grafische werk in de weer dan met zijn muziek. De meest recente uitgaven van Little Wings zijn de albums ‘Black Grass’ (cd, Marriage Records 2011) en het zeer gelimiteerd uitgebrachte ‘Made It Rain’ (k7/lp, Gnome Life Records 2012).

Op 22 december 2004 deed Little Wings een exclusieve sessie voor Dwars. Kyle Field werd toen bijgestaan door Lee Baggett op elektrische gitaar en tweede stem.

advertentie