dwars Sessie

Celer

dwars Sessie

Celer

Net als Machinefabriek en Aidan Baker is Celer een van die projecten of muzikanten die een werkelijk onstuitbare productiviteit hebben.
Heeft Machinefabriek sinds 2004 al een klein honderdtal uitgaven op zijn naam staan, in ongeveer dezelfde periode maakte Celer er ongeveer vijfentachtig, waarvan er alleen in dit jaar tot nu toe 15 verschenen.
Celer ontstond in 2005 toen het echtpaar Danielle Baquet-Long en Will Long tijdens hun studie in Californië puur voor de lol met het gebruik van een oude bandrecorder die zij op een rommelmarkt hadden gekocht, begonnen te experimenten met klankmanipulaties. Bewerkingingen die grotendeels bestaan uit het herhalen en uit elkaar trekken van geïsoleerde geluidsfragmenten. Al snel werd hun langgerekte drone- achtige ambient opgepikt en volgden er naast diverse eigen uitgaven ook releases bij labels als Spekk, Home Normal, Students Of Decay, Digitalis en Blackest Rainbow. Na het onverwachte overlijden van Danielle in 2009 besloot Will Long niet alleen als verwerkingsproces, maar vooral uit respect en herinnering aan haar, om Celer als soloproject te vervolgen.


Op 21 maart 2012 deed Will Long als Celer een exclusieve sessie voor Dwars in de Vpro studio in Hilversum.

advertentie