Merijn Bisschops

interview @ November Music 2017

Merijn Bisschops

interview @ November Music 2017

Interview door Aad van Nieuwkerk met Merijn Bisschops over zijn compositie 'Textures'. Met zijn ongerepte natuur en ongenaakbare schoonheid is IJsland voor veel kunstenaars een inspiratiebron. In zijn nieuwe compositie Textures verklankt de Nederlandse componist Merijn Bisschops zijn IJslandse reiservaringen. Bisschops verbleef op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency in IJsland om foto’s te maken en om inspiratie op te doen voor de muziek.

Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd. De muziek die Bisschops componeerde bij de foto’s is zowel sereen als overweldigend. Haarfijn in elkaar grijpende klanktexturen en lagen van minimalistische ritmiek vertolken de oerkrachten die het landschap hebben gevormd. Audiovisueel kunstenaar en componist Merijn Bisschops (1981) slaagt er steeds in om de meest uiteenlopende kunstvormen in zijn werk te verbinden.

De uitvoering van Textures door het Prisma strijktrio (violiste Janneke van Prooijen, altvioliste Elisabeth Smalt en cellist Michiel Weidner) is een kleurrijke concertervaring waarin muziek en fotografie elkaar vleugels geven.

advertentie