Dwars Portret

Richard Buckner

Dwars Portret

Richard Buckner

Negen volwaardige studio albums verschenen er van Richard Buckner sinds hij na zijn studie Engels in Californië in 1994 debuteerde met de cd ‘Bloomed’. Hij is een zanger gitarist die zowel tot het singer- songwriter, als tot de alt.country en americana genres te rekenen is, terwijl hij als schrijver meer een dichter dan een songwriter is.
Richard Buckner’s teksten zijn zonder refreinen en herhalingen extreem uitgewerkt, gecondenseerd en geconcentreerd, en hebben titels die voornamelijk uit slechts een enkel woord bestaan. Zijn laatste album ‘Our Blood’ (cd, Decor Records 2011) is een uitgewerkte liedcyclus met als centrale thema’s vervreemding, teloorgang en je buiten gesloten voelen. Met ‘Our Blood’ levert Richard Buckner op een subtiele, maar indringende manier kritiek op de huidige staat van de hedendaagse Amerikaanse maatschappij.

In dit portret van Richard Buckner speciale sessie-opnamen en interview die werden opgenomen op 26 november 2011 in de VPRO studio in Hilversum. Richard Buckner werd toen bijgestaan door het Italiaanse trio Sacri Cuori dat toen bestond uit Antonio Gramentieri op akoestische gitaar, Francesco Giampaoli bas en melodica en Denis Valentini percussie en tweede stem.