Buitenhof podcast: Moneyland

Audio

Buitenhof podcast: Moneyland

Audio

Deze week in Buitenhof:
Met de Europese verkiezingen in aantocht gaan Bas Eickhout, Spitzenkandidat voor de Groenen, en Derk Jan Eppink, lijsttrekker van Forum voor Democratie, in debat over de Nexit, immigratie en de klimaatafspraken van Parijs.
De voormalige president van Oekraïne investeert zijn miljoenen in Londen, een ministersdochter uit het straatarme Angola besteedt tonnen aan bruidsjurken en op één adres in Londen zijn 2000 bedrijven gevestigd: via financiële schijnconstructies houden criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van fiscus en justitie. Oliver Bullough, journalist van The Guardian, schreef er het boek Moneyland over.
Financieel journalist Hella Hueck leest een column.
En: de Verenigde Naties luidden deze week de noodklok. Een miljoen plant- en diersoorten wordt met uitsterven bedreigd en daarmee komt de leefbaarheid van de planeet onder druk. Hoe staat het met de natuur in Nederland en wat betekenen de conclusies van de VN voor onze landbouwsector? Johan van de Gronden, voorzitter van de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature, en Jantien de Boer, die het boek Landschapspijn schreef, gaan in gesprek.
Presentatie: Jort Kelder