Buitenhof podcast: SP en PVV over uitslag Europese verkiezingen

Audio

Buitenhof podcast: SP en PVV over uitslag Europese verkiezingen

Audio

Deze week in Buitenhof:
De Europese verkiezingen hadden de hoogste opkomst in dertig jaar. SP en PVV profiteerden er niet van: ze dreigen nu uit het Europarlement te verdwijnen. Voor de PvdA sleepte Frans Timmermans onverwacht de winst binnen. In Buitenhof: SP-Kamerlid Ronald van Raak, PVV-Europarlementariër Olaf Stuger en politiek socioloog aan de UvA Matthijs Rooduijn.
Politiek commentator Ferry Mingelen leest een column over de Europese verkiezingen, Mark Rutte en Thierry Baudet.
Een kwart van de eredivisieclubs verkeert financieel gezien in levensgevaar. Gemeenten springen niet zelden bij om voetbalclubs uit de brand te helpen - zo werd FC Twente afgelopen maand een lening van 5 miljoen euro kwijtgescholden door de gemeente Enschede. Welke rol moeten lokale overheden spelen bij noodlijdende voetbalclubs? Een debat tussen Pieter de Waard, voorzitter van voetbalvereniging Telstar, GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld en wethouder Eelco Eerenberg uit Enschede.
Pauline Meurs treedt op 1 juni a.s. af als voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Verscheidene malen werd ze verkozen tot meest invloedrijke persoon in de zorg. Een gesprek over haar tijd als RVS-voorzitter en over de grootste problemen in de zorg.
Presentatie: Hugo Logtenberg