Buitenhof podcast: De longen van de wereld staan in brand

Audio

Buitenhof podcast: De longen van de wereld staan in brand

Audio

Deze week in Buitenhof:
Het Amazonegebied kampt met duizenden branden. Ierland en Frankrijk dreigen het net onderhandelde vrijhandelsakkoord tussen de EU en Brazilië te blokkeren. Premier Rutte wil door onderhandelen de druk op de Braziliaanse president Bolsonaro opvoeren. Is dat voldoende? Buitenlandwoordvoerder Bram van Ojik van GroenLinks is te gast.
Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. PvdD-Kamerlid Femke Merel van Kooten stapte op na discussie over de koers van de partij. Ze vindt dat Thieme de partij te veel beperkt door te zeggen dat ‘mensenonderwerpen voor mensenpartijen’ zijn. In Buitenhof reageert Thieme voor het eerst sinds het vertrek van Van Kooten en praten we met haar over de toekomst van de koers van de partij.
En: Jeroen Dijsselbloem was veelvuldig in het nieuws. Waar de sociale partners hoopten een pensioenkorting op korte termijn te voorkomen, gooide het advies van de commissie-Dijsselbloem afgelopen juni roet in het eten. En hij was de gedoodverfde kandidaat voor de topfunctie van directeur van het IMF, maar de functie ging aan hem voorbij. Voor het eerst sinds zijn misgelopen benoeming een gesprek.
Presentatie: Jort Kelder