Buitenhof podcast: Snuifschaamte, slikschaamte, cokeschaamte

Audio

Buitenhof podcast: Snuifschaamte, slikschaamte, cokeschaamte

Audio

Deze week in Buitenhof:
Voor het zomerreces waarschuwde Khadija Arib de Kamerleden: ‘we maken onszelf en elkaar gek.’ Er worden steeds meer debatten aangevraagd en moties ingediend, en Kamerleden staan onder constante druk van sociale media. Ondertussen hebben sinds de verkiezingen al 33 Kamerleden het parlement verlaten. Wat gaat Khadija Arib als Kamervoorzitter er aan doen om het tij te keren?
Bewijsmateriaal vinden met behulp van beelden: deze nieuwe tak in de journalistiek wordt in een tijd van fake news steeds belangrijker. Christiaan Triebert, jarenlang journalist bij Bellingcat, is een paar maanden geleden aangetrokken door The New York Times om met deze methode de berichtgeving te verbeteren.
En: drugscriminelen hebben vrij spel in Amsterdam. Tot deze conclusie kwamen hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en journalist Jan Tromp in hun deze week verschenen rapport ‘De achterkant van Amsterdam’. Wat betekent dit voor onze samenleving? En kunnen drugsgebruikers verantwoordelijk worden gehouden voor de gevolgen van drugscriminaliteit? Een gesprek met Denker des Vaderlands Daan Roovers.
Presentatie: Hugo Logtenberg