Portret Dutch Design Awards

'C'est vrai ou c'est faux' van Maison the Faux

Portret Dutch Design Awards

'C'est vrai ou c'est faux' van Maison the Faux

Portret van de modecollectie 'C'est vrai ou c'est faux' van Maison the Faux, met ontwerpers Joris Suk en Tessa de Boer. Genomineerd voor een Dutch Design Award 2015 in de categorie Fashion. De derde collectie van het jonge modecollectief Maision the Faux brengt naar de voorgrond wat bij modeshows doorgaans achter de schermen plaatsvindt. Tijdens de presentatie was backstage de catwalk geworden; aankleden en visagie gebeurde in het zicht van het publiek. De collectie bestaat uit opvallend kleurrijke mannen- en vrouwenmode, gemaakt van soepele stoffen en met veel grafische prints.

Welke ontwerpers en ontwikkelaars zijn bezig met de spannendste dingen? De vpro kijkt ieder jaar zijn ogen uit op de Dutch Design Week en houdt de genomineerden van de Dutch Design Award goed in de gaten. Als opwarmer voor de DDW kan je hier kijken naar 7 videoportretten van genomineerden. We kozen voor de nominaties die we bij de vpro het interessantst vinden, uit iedere categorie een. Niet per se de winnaars dus, die worden immers 24 oktober pas bekend gemaakt.
De portretten zijn in de week voorafgaand aan de Dutch Design Week te zien op vpro.nl en tijdens de DDW op NPODoc. De uiteindelijke winnaars van de Dutch Design Awards worden bekend gemaakt op vrijdag 24 oktober tijdens de DDW.

deze video werd gemaakt door:
regie: Bella Boender
camera: Tamara van den Berg
geluid: Anneloes Pabbruwee
montage: Sjoerd Vogel
productie: Nelleke Klop

advertentie