Portret Dutch Design Awards

'Shylight' van Studio Drift voor het Rijksmuseum

Portret Dutch Design Awards

'Shylight' van Studio Drift voor het Rijksmuseum

Portret van de poetische lichtinstallatie Shylight van Studio Drift voor het Rijksmuseum. Met ontwerpers Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Genomineerd voor een Dutch Design Award 2015 in de categorie Product.
Deze bewegende lichtinstallatie, ontworpen door Lonneke Gordijn en Ralph Nauta (Studio Drift) combineert natuur en techniek op poëtische wijze. Licht valt uit zijn cocon, opent zich en zweeft naar beneden dankzij een systeem van verfijnde technologie. De kelken zijn gemaakt van zijde; ingenieuze robotica laat de Shylight voortdurend op en neer bewegen. De installatie werd aangekocht door het Rijksmuseum te Amsterdam.

Welke ontwerpers en ontwikkelaars zijn bezig met de spannendste dingen? De vpro kijkt ieder jaar zijn ogen uit op de Dutch Design Week en houdt de genomineerden van de Dutch Design Award goed in de gaten. Als opwarmer voor de DDW kan je hier kijken naar 7 videoportretten van genomineerden. We kozen voor de nominaties die we bij de vpro het interessantst vinden, uit iedere categorie een. Niet per se de winnaars dus, die worden immers 24 oktober pas bekend gemaakt.

De portretten zijn in de week voorafgaand aan de Dutch Design Week te zien op vpro.nl en tijdens de DDW op NPODoc.
De uiteindelijke winnaars van de Dutch Design Awards worden bekend gemaakt op vrijdag 24 oktober tijdens de DDW.

deze video werd gemaakt door:
regie: Bella Boender
camera: Tamara van den Berg
geluid: Anneloes Pabbruwee
montage: Sjoerd Vogel
productie: Nelleke Klop