Portret Dutch Design Awards

'In Limbo Embassy' van Manon van Hoeckel

Portret Dutch Design Awards

'In Limbo Embassy' van Manon van Hoeckel

Portret van het sociale project 'In Limbo Embassy' van Manon van Hoeckel, genomineerd voor een Dutch Design Award 2015 in de categorie Communication.
Een verplaatsbare ambassade voor uitgeprocedeerde asielzoekers 'in limbo': zij die zich tussen wal en schip bevinden. De neutrale ontmoetingsplek creëert een gelegenheid voor ontmoetingen tussen burgers en asielzoekers, voor debat en culturele uitwisseling. Tevens biedt de ambassade asielzoekers de mogelijkheid te werken onder de vrijheid van pers en expressie. Zo wordt een alternatief geboden voor bestaande nieuwsuitingen en krijgt een nu vaak onzichtbare groep een eigen stem en gezicht.

Welke ontwerpers en ontwikkelaars zijn bezig met de spannendste dingen? De vpro kijkt ieder jaar zijn ogen uit op de Dutch Design Week en houdt de genomineerden van de Dutch Design Award goed in de gaten. Als opwarmer voor de DDW kan je hier kijken naar 7 videoportretten van genomineerden. We kozen voor de nominaties die we bij de vpro het interessantst vinden, uit iedere categorie een. Niet per se de winnaars dus, die worden immers 24 oktober pas bekend gemaakt.

De portretten zijn in de week voorafgaand aan de Dutch Design Week te zien op vpro.nl en tijdens de DDW op NPODoc.
De uiteindelijke winnaars van de Dutch Design Awards worden bekend gemaakt op vrijdag 24 oktober tijdens de DDW.regie: Bella Boender
camera: Tamara van den Berg
geluid: Anneloes Pabbruwee
montage: Sjoerd Vogel
productie: Nelleke Klop

advertentie