Portret Dutch Design Awards

Multimediatour voor het Van Goghmuseum' van Fabrique

Portret Dutch Design Awards

Multimediatour voor het Van Goghmuseum' van Fabrique

Portret van de multimediatour voor het Van Goghmuseum van Fabrique, met visueel ontwerper Esther Jong. Genomineerd voor een Dutch Design Award 2015 in de categorie Service & Systems.
Bij de presentatie van een nieuwe opstelling voor de vaste collectie (november 2014) introduceerde het Van Gogh Museum ook een multimediatour. De bezoeker kan daarmee op drie verschillende manieren kennismaken met het werk van Van Gogh: uitgebreid, langs de hoogtepunten, of met korte games en quizvragen. De drie verschillende tours, in tien verschillende talen, zijn te volgen op één apparaat. De 5 inch touchscreen-speler is robuust genoeg om honderden uitleenbeurten te doorstaan; de gebruiksvriendelijke bediening zorgt voor snelle doorstroming bij de balie.

Welke ontwerpers en ontwikkelaars zijn bezig met de spannendste dingen? De vpro kijkt ieder jaar zijn ogen uit op de Dutch Design Week en houdt de genomineerden van de Dutch Design Award goed in de gaten. Als opwarmer voor de DDW kan je hier kijken naar 7 videoportretten van genomineerden. We kozen voor de nominaties die we bij de vpro het interessantst vinden, uit iedere categorie een. Niet per se de winnaars dus, die worden immers 24 oktober pas bekend gemaakt.

De portretten zijn in de week voorafgaand aan de Dutch Design Week te zien op vpro.nl en tijdens de DDW op NPODoc.
De uiteindelijke winnaars van de Dutch Design Awards worden bekend gemaakt op vrijdag 24 oktober tijdens de DDW.

deze video werd gemaakt door:
regie: Bella Boender
camera: Tamara van den Berg
geluid: Anneloes Pabbruwee
montage: Sjoerd Vogel
productie: Nelleke Klop

advertentie