Portret Dutch Design Awards

'De Medicijnfabriek' van Circus Engelbregt

Portret Dutch Design Awards

'De Medicijnfabriek' van Circus Engelbregt

Portret van kunstproject De Medicijnfabriek van Circus Engelbregt, met Martijn Engelbregt. Genomineerd voor een Dutch Design Award 2015 in de categorie Design Research. Deelnemers aan workshops van de Medicijnfabriek kiezen onder leiding van plantenexpert op intuïtie een plant in het park. De expert vertelt of de gekozen soort geschikt is voor medicinale verwerking en welk effect de plant heeft. In het speciaal ontwikkelde laboratorium verwerken de deelnemers hun plant tot medicijn. Met behulp van een rolkoffer is de ambulante Medicijnfabriek ontwikkeld waarbij op elke locatie workshops kunnen worden gegeven.

Welke ontwerpers en ontwikkelaars zijn bezig met de spannendste dingen? De vpro kijkt ieder jaar zijn ogen uit op de Dutch Design Week en houdt de genomineerden van de Dutch Design Award goed in de gaten. Als opwarmer voor de DDW kan je hier kijken naar 7 videoportretten van genomineerden. We kozen voor de nominaties die we bij de vpro het interessantst vinden, uit iedere categorie een. Niet per se de winnaars dus, die worden immers 24 oktober pas bekend gemaakt.
De portretten zijn in de week voorafgaand aan de Dutch Design Week te zien op vpro.nl en tijdens de DDW op NPODoc. De uiteindelijke winnaars van de Dutch Design Awards worden bekend gemaakt op vrijdag 24 oktober tijdens de DDW.

deze video werd gemaakt door:
regie: Bella Boender
camera: Tamara van den Berg
geluid: Anneloes Pabbruwee
montage: Sjoerd Vogel
productie: Nelleke Klop