Fouad Laroui

De halve marathon

Fouad Laroui

De halve marathon

De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met een dichter, rock-en-roller en een directeur van de open state foundation.

Aflevering 4: Fouad Laroui
“Ik hou van je” waren de eerste woorden die de uit Marokko afkomstige Fouad Laroui kon zeggen in het Nederlands. Verliefd was hij niet op een Hollandse schone, wel al snel op de Nederlandse taal. Hij schreef meerdere romans en boeken over zijn geloof, de Islam. En ook Poldermarokkanen, over de tweede generatie Marokkanen in Nederland. De auteur kreeg er verschillende prijzen voor, de meeste overigens in Frankrijk, waar hij heel bekend is.

Laroui: een voorbeeld voor velen. Dat zou zelfs Geert Wilders moeten toegeven. Want wat is hij slim: hij studeerde wis- en natuurkunde èn econometrie. Hij doceert nu Frans, maar spreekt meerdere vreemde talen. Een zondagskind dus, die over alles mee kan praten. Staat hij ook open voor kritische vragen en discussie? Abdou Bouzerda daagt hem uit.