'Weg uit Nederland?! ' 5 en slot

'Weg uit Nederland?! ' 5 en slot

Programma in het kader van de themamaand 'Weg uit Nederland?!', over emigratie, reizen en mensen die hun geluk elders dan in Nederland zoeken.
Laatste aflevering van de vijfdelige serie 'Weg met de VPRO' over drie mensen die reageerden op de VPRO-advertentie: 'U heeft er schoon genoeg van. U hebt het hier wel gezien. U bent het zat en wilt weg. Weg met de VPRO...' en wier belevenissen worden gevolgd:
- de Brabantse beeldhouwer en uitvinder Rinus Schiffer reist het toeval achterna. 's Ochtends weet hij niet waar hij 's avonds zal zijn;
- Martine Glaser, werkzaam bij een woningbouwvereniging in Lelystad, neemt gedurende drie weken haar intrek in een klooster;
- de Amsterdamse bioloog Harry van der Wulp reist naar een geheime reisbestemming en de luisteraars moeten raden waar van der Wulp zich bevindt. Van der Wulp wil naar het einde van de wereld. Dat blijkt voor hem Timboektoe in Mali te zijn.
De uitzending begint met een samenvatting van de voorgaande vier afleveringen, waarna een rechtstreekse bijeenkomst met een discussie over escapisme met de drie reizigers en de dichteres Diana Ozon, hoofdredactrice van het blad 'De Escapist'. Gelardeerd met muziek van het duo 'Exotica'.

advertentie